NON SOLO --> TEVERINA BV


CALABRIA


Calabrië is een streek met parelwitte stranden en appelblauwzeegroene zeeën, mystieke wouden, afgelegen abdijen, uitgestrekte natuurparken, historische kathedralen, een smeltkroes van Romeinse, Griekse en Albanese cultuur, pitoreske dorpjes, wijdse vergezichten, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Een revelatie!

 

Dat weet ik nu, maar zoals velen was ik na tientallen jaren Italiëreizen nog nooit in Calabrië geweest. Onbekend maakt onbemind en Calabrië stond zelfs niet op mijn lijst. Ja, ik moest het ooit eens gezien hebben, professioneel, in mijn functie van eindredacteur van een Italiëtijdschrift. 

Calabrië betekende voor mij ‘ongerepte natuur’ met een streepje maffia. Bij Toscane, Umbrië, Piemonte en zelfs bij Puglia kon ik mij van alles voorstellen, nog voor ik er ooit kwam. Bij Calabrië voelde ik mij als Stanley voor hij vertrok naar Congo: een witte vlek op de kaart. Ik kon geen twee plaatsen noemen die in Calabrië liggen. Ten onrechte, want er liggen er tientallen die een bezoek meer dan waard zijn.

 

Dorith, die vanuit de teen al vijftien jaar Nederlandstalige reizen in Zuid-Italië organiseert, contacteerde me nadat ze nummer een van NON SOLO had gezien. 

‘Je moet iets doen over Calabrië,’ zegde ze. ‘Ik kwam daar vijftien jaar geleden toe, en ben er nooit meer weggegaan. Probeer onze 12-daagse Fly & Drive Calabrië van top tot teen!’. Op reis met een routeboek in onbekend gebied, er viel wel wat voor te zeggen.  Na een dag met veel regen en wind, genoten we 11 dagen van aangenaam weer begin november in de tip van Italië. 

Het verslag van deze boeiende en erg afwisselende rondrit, georganiseerd door Mezzogiorno Vakanties met tips over deze boeiende regio, kon je lezen in NON SOLO nr. 2016! Je kan de reportage vanaf nu hier gratis downloaden.

In NON SOLO 2018  (vanaf 30 maart in de winkels) lees je nog meer tips voor een leuke tijd in Calabrië. We nemen je deze keer mee naar plaatsen die verband houden met koninging Paola! 

 

 


In NON SOLO 2019 belichten we de highlights in Matera (Basilicata, naast Calabria). Matera was Europese culturele hoofdstad in 2019.

Matera bezoeken kan je onder meer met onze sponsor www.mezzogiornovakanties.nlZicht op Matera
Fly &... Drive met het open dak
Tropea, met Dorith als privé-gids
Terrasje aan het water in Scilla