NON SOLO --> TEVERINA BV


SICILIA 
In NON SOLO 2019 hebben we het over een bijzonder Siciliaans wijndomein met heerlijke wijnen: Baglio di Pianetto nabij Palermo. Wil je meer weten? Lees dan NON SOLO... of ga op onderzoek bij onze sponsor www.vinoopuro.be  in Kortijk die deze wijnen in portefeuille heeft!


In NON SOLO 2017 namen we je weer mee naar Sicilië! We bezochten de barokke stad Noto en de tempels van Selinunte. Herman Nuyens vertelde hoe elk bezoek aan die tempels in Selinunte hem doet terugdenken aan 1961, toen hij samen met eurocommisaris Karel Van Miert acteerde in het schooltoneel in het Kursaal te Turnhout.

         
Maar Sicilië kwam eerder reeds ruim aan bod in het 'zomer 2015 nummer' van NON SOLO!

Naast tal van weetjes en praktische tips over dit bijzondere eiland, overlaadden we je met 'Mirakels, Boeken & Films'... en las je hoe de Sicilianen zelf hun eiland zien.

"Sicilië moet je niet proberen te verklaren, je moet het beleven. En inderdaad, Sicilië is gelijk aan citrusboomgaarden-cannoli-zee-zon en stranden, maar het is nog zoveel meer dan dat!"  [ Jan Vannot, Sicilië-kenner, in NON SOLO ]

"Reizen is en blijft een geschenk der goden." [ Herman Nuyens, reisleider in Italië gedurende vier decennia, over Sicilië in NON SOLO ]

Plan je een trip naar Sicilië, kijk dan zeker naar de volgende praktische links bij het artikel "Sicilië, sicilitudine - Boeken, films en een streepje maffia" (NON SOLO nr. 1, blz. 42-49):

www.parcodellemadonie.it
www.fiasconaro.com

www.labottecefalu.com
www.ristorantelechatnoir.com

www.tripi.it

www.bucecivini.it

www.cosvittoria.it

www.antares-ragusaibla.it

www.taorminafilmfest.net

www.edizionikalos.com

www.barrancoautoservizi.it

www.villaromanadelcasale.it

www.borghitalia.it
www.serenalibri.nl

www.cidmacorleone.it

Il Mulino – Charming House, Cefalu

Grandi Navi Veloci: Genova-PalermoVIDEO bij de Sicilië-artikelen in NON SOLO 2015:


Reisleider-ervaringen met een mirakel ... 

Essere Siciliani 
(Ficarra e Picone)