NON SOLO --> TEVERINA BV


LAZIODeze regio is een van de meest bezochte streken van Italië... omdat Rome in Lazio ligt. Wat vele Italiëliefhebbers niet weten, is dat Lazio zelf meer dan de moeite waard is. 

Terwijl Toscane zijn bezienswaardigheden dankt aan de bloei van steden als Firenze en Siena, heeft de nabijheid van Rome ervoor gezorgd dat Lazio druk bewoond en bezocht werd door de inwoners van Rome, die er prachtige tuinen en stulpjes hebben achtergelaten, zoals Villa Lante en Villa Farnese. 


Ook de Pausen kozen eeuwenlang voor Lazio als hun favoriete regio om op weekend te gaan (Castel Gandolfo aan het Lago Albano). 

De Etrusken waren hier 'thuis'. Hun graven nabij Tarquinia zijn indrukwekkend en gelijken op deze in de vallei der koningen in Luxor (Egypte). Bomarzo, Viterbo, Montefiascone, Bolsena, Vitorchiano, Frascati, Lago di Nemi... 

Lazio is een pareltje vol verrassingen en gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Rome.

In NON SOLO 2017 bezochten we Lazio op een wel heel bijzondere manier. We volgden Michel de Montaigne, een Franse filosoof-politicus die in 1581 te paard door Lazio trok van Montefiascone via Viterbo richting Rome (p. 51-57).

We brachten verslag uit over wat er vandaag nog te zien is van wat hij uitvoerig beschreef in zijn gedetailleerde reisverhaal!

Een boeiende reis: er is heel wat veranderd op 400 jaar, maar ook verbazend veel hetzelfde gebleven. Je kan het relaas downloaden (met de tekst uit 1581 en de foto's uit 2016) via deze link.


Bolsena

De NON SOLO-reportage over de klassieke FIAT 500 uit NON SOLO 2016 kan je gratis hier downloaden 
BagnoregioTarquinia (Necropolis)

                        
Informatie over nog meer bezienswaardigheden in Lazio, vind je op deze link (Huis Italië)
Montefiascone