NON SOLO --> TEVERINA BV

 


& MEER LANDEN

[Sint Augustinus op de muur in metrostation East Tsim Sha Tsui in Hong Kong (Kowloon)]PER SKI NAAR ITALIË

Naar Italië reizen is altijd een bijzondere ervaring, al was het maar omwille van de bestemming... maar het meeste plezier beleefden we toen we op ski's de grens overstaken tussen Zermatt en Cervinia.

Skiën in Italië is leuk, maar de Zwitserse degelijkheid zorgt voor beter verzorgde pistes. Daarom is onze favoriete uitvalsbasis het Zwitserse bergdorp Zermatt.

In NON SOLO 2016 vernam je wat er in Zermatt te zien is, en hoe we 's middags op ski's gaan lunchen in het Italiaanse dorpje Cervinia.

Alhoewel Zermatt zeer veel viersterrenhotels telt, waarvan we er in de loop der jaren diverse hebben uitgetest, steekt voor ons hotel Matterhorn Focus met kop en schouders uit boven de rest. 

Dat is onder meer het geval door de exclusieve en erg praktische ligging, maar ook omdat het werd ontworpen en ingericht door kunstenaar-architect Heinz Julen. 

In 2007 hadden we het geluk om Heinz Julen te interviewen, toen hij volop bezig was met hotel Matterhorn Focus. Het interview kan je hier downloaden.


_____________________________________________________________________________ITALIAANS IN  HONG KONG

Hong Kong stond niet op onze lijst, maar we geraakten er voor professionele redenen. Het werd een leuke ontdekking, een fusion van oost en west. En vanzelfsprekend gingen we voor NON SOLO op zoek naar een Italiaans accent. 

Voor 275 euro vonden we een fles excellente Italiaanse wijn in een Frans drie-sterren restaurant. In het eerste nummer van NON SOLO (2015) brachten we verslag uit.


_____________________________________________________________________________

 

EATALY IN NEW YORK CITY

 

Little Italy was tot voor een jaar of tien de plaats bij uitstek voor alles wat Italiaans was. Intussen vind je de beste Italiaanse winkels en restaurants bij Arthur Avenue in de Bronx (niet ver van de botanische tuinen). 

Dat is even wel een eind weg voor de doorsnee bezoeker van New York. Wil je op Manhattan blijven en je toch onderdompelen in Italië, dan kan dat op Fifth Avenue. Een kleine overdekte markt is helemaal opgezwolgen door Italië en kreeg de pittige naam “Eataly”. Italiaanse kazen, salami, versgemaakte pasta, echte koffie i.p.v. Amerikaans aftreksel, etc. Je hoeft je inkopen niet naar huis te zeulen, er zijn tafeltjes waar je onmiddellijk kan proeven. 

Om de hoek vind je bovendien een afzonderlijke wijnzaak tjokvol Italiaanse wijnen. Onze favoriete spumante Ferrari vinden we er aan 28 US$, een stuk minder dan de 30 euro die we er in Brussel voor betalen (maar meer dan de 14 euro in de lokale supermarkt in Italië). Vlak ernaast worden Italiaanse kooklessen georganiseerd. Als je in de buurt bent niet aarzelen om eens binnen te lopen. Je zal er niet de enige zijn. Maar je kan Eataly ook bezoeken in meer dan tien vestigingen in Italië...


_____________________________________________________________________________
 S. PUCCI - NATUURFOTOGRAAF

DIEP IN

HET REGENWOUD


De tocht van 68 kilometer gaat per motorbootje naar de erg afgelegen Tortuga Lodge & Gardens, onbereikbaar via de weg...   [ alles lezen ]Naar boven

Eataly verkoopt ook kookboeken

Eataly vind je op de hoek van 5th Avenue en 23rd Street in New York City. 

Je kan er eindeloos snuisteren in de overdekte markt met kraampjes en afzonderlijke winkels om de hoek.Tortuga Lodge & Gardens