NON SOLO --> TEVERINA BV


PUGLIA
ABRUZZEN

CAMPANIA

VENETO
PIEMONTEDE BAAI VAN NAPELS

Vanuit Napels en de Amalfikust kan je een heerlijke vakantie beleven. Natuurlijk is Napels zelf de moeite waard, maar een uitstap naar Capri of een bezoek aan Pompei zijn ook niet te versmaden. 

NON SOLO trok met een snelle boot naar Capri en genoot van de zee en het eiland. 

In Pompei voelden we ons terug in het jaar 79, toen de Vesuvius de stad van de kaart veegde. Pas in 1748 werd Pompei opnieuw ontdekt en opgegraven. Een bezoek aan Pompei is een avontuur voor elke liefhebber van het oude Rome.

Je kan de reportage uit NON SOLO 2016 hier gratis downloaden!

____________________________________________________________________________

TRIESTE


Kunst, cultuur, Fiat 500, wijn, heerlijke maaltijden... dat is Italië. Maar Italië is ook natuur! In Trieste (Triëst) in het noordoosten van de laars vind je alles tezamen. Trieste is de thuisstad van Illy-koffie, telt tal van musea en prachtige gebouwen zoals het Castello di Miramare bij de zee. In de buurt heb je het Riserva Naturale della Foce dell'Isonzo. De reportage over dat prachtige natuurpark uit NON SOLO 2016 kan je hier gratis downloaden.

Sinds kort vlieg je ook heel gemakkelijk naar Trieste: met Tui fly via deze link!

____________________________________________________________________________

ABRUZZEN           

NON SOLO 2017 nam u in twee reportages mee naar de Abruzzen. In een boeiende reportage onthulden we de 'must sees' in deze nog weinig bekende regio. Een tweede reportage deed je de olijfoogst mee beleven... met de plaatselijke bevolkig.
           

____________________________________________________________________________


VERONA

                       
Geniet van dit stukje verrassende opera!
           In NON SOLO 2017 vond je onze reportage over een avond opera in het Romeinse theater in Verona!
            
                                 ____________________________________________________________________________

IN HET SPOOR VAN DE ROOS


Umberto Eco stierf op 19 februari 2016. Hij was een van de bekendste hedendaagse Italiaanse schrijvers. Zijn grote doorbraak vond plaats in 1980 met 'De Naam van de Roos', een spannende detectiveroman die zich afspeelt in 1327. U zag wellicht ook de film met Sean Connery!

In nr. 2 van NON SOLO nam Jan Vannot u mee naar de plaatsen die Umberto Eco inspireerden voor zijn wereldvermaarde boek. Dat we daarvoor terechtkwamen in Piemonte zal u niet verbazen: Eco werd daar immers geboren. Maar we kwamen ook terecht in Puglia en de Abruzzen.  Het volledige relaas stond in NON SOLO nr. 2 (p. 90-97). 

___________________________________________________________________


MET DE FIETS NAAR HET EINDE VAN DE WERELD

Na de AUTOSTRADA DEL SOLE  die in de jaren zestig Milaan met Napels verbond , werkt Italië nu aan BICISTRADA of CICLOVIA DEL SOLE, waardoor het mogelijk wordt om langs veilige fietspaden heel het land door te trekken, tot het zogenaamde FINIS TERRAE, het  "einde van de wereld" in het uiterste puntje van de hak van de laars, waar het schilderachtige stadje Santa Maria di Leuca uitzicht biedt op de Ionische en de Adriatische zee.


Er worden budgetten uitgetrokken voor  trajecten tussen Verona en Firenze , tussen Venetië en Turijn, rond Rome met onder meer de Via Appia, en van Campanië naar Puglië langs de Acquedotto Pugliese. 
Een combinatie fiets-trein is overal voorzien.

 

Een artikel uit La Republica hierover, met de titel 'Lecce-Venezia pedalando' vind je hier.

Over Venezia lees je hieronder. Over Lecce vond je een artikel in NON SOLO nr. 2 waarin onze reporter, die een appartement in een palazzo in het centro storico van Lecce heeft, je vertelde over zijn geheime plaatsjes in deze barokke stad.


___________________________________________________________________


VENETIË


In NON SOLO 2019 staat een leuke reportage over de bijzondere wijk Cannareggio. Een artikel dat je zeker moet lezen als Venetië een toekomstige bestemming is!


MEER... VENETIË
met Goethe, Thomas Mann, James Bond en mijn 15-jarige zoon


"De receptioniste bracht ons met de kleine lift naar de tweede verdieping en toonde onze ruime kamer. Via het raam  hadden we zijzicht op het Canal Grande. "Papa, negen euro voor een flesje water!" zei Laurens toen hij de minibar opentrok. "We zullen wel kraantjeswater drinken,' suggereerde ik. “Minibars hebben altijd maxiprijzen. Gelukkig was de kamerprijs een superdeal, anders hadden we hier nooit gezeten." 
Ik slaap zonder kussen. De pillow service, waar je een kussen naar wens kan bestellen, had ik dus niet nodig. De badkamer was van vloer tot plafond bekleed met marmeren panelen van wel één op anderhalve meter. Dat moet wat gekost hebben. Het gebouw uit de veertiende eeuw straalt in alles zijn rijke geschiedenis uit. Het Gritti Palace is een hotel sinds het begin van de jaren 1900. De groten der aarde waren hier te gast: Koning Boudewijn, Koningin Paola, Georges Simenon, Maurice Béjart uit eigen land, maar ook Charlie Chaplin, Luciano Pavarotti, Herbert von Karajan, Mick Jagger, Roger Moore en mijn favoriete acteur Gene Hackman."  

[ De volledige reportage uit NON SOLO nummer 1 kan je
hier gratis lezen ]

 

 
                      


Prachtig natuurpark
bij Trieste

NON SOLO 2017 ligt 
vanaf 31 maart 2017 
in de krantenwinkels

                        
                                              

Volg ons hier op

 

 

 

 
De naam van de Roos

          

              
Lecce

Met carnaval is
Venetië heel bijzonder